KINGS - ICE BEARS 5 : 4

03.02.2012 18:49

Ahoj všichni,

 

tak po dlouhé době jsem zase tady. Kruža je nějak zaneprázdněn tak je článek opět na mě.

Po dvou výhrách v řadě přišlo na řadu velice těžké utkání s mužstvem, které je zřejmě nejhokejovější v tomto ročníku BHHL.

Před zápasem panovala velice uvolněná nálada neboť nikdo něvěřil, že v oslabené sestavě budeme medvědům rovnoceným soupeřem a tak jsme do utkání nastupovali velice uvolnění a v následující sestavě :

 

Vláďa Novotný

Gaza - Karas

David - Mira Z.

 

Perňa - Rendy - Formec

Milan - Šeba - Martin

Krůža

 

Po vlažném začátku nás začali medvědi postupně tlačit k naší bráně a po dvou velice pěkných gólech vedli v cca 6 minutě již 2 : 0.

Vzhledem k tomu, že jsme až nevídaně bojovali se hra v průběhu první třetiny vyrovnala a pak jsme nenadále udeřili i my. Gól padl tak, že jsme snad v letošní sezoně poprvé skórovali od modré čáry. Nemožné se stalo skutkem a jelikož neumím střelu z nápřahu jsem do puku nějak máchl a nechytatelnou bombou:-) prostřelil vše co mi stálo v cestě. Díky poctivé práci zejména v obráné fázi jsme nepovolili soupeři odskočit znovu na rozdíl dvou gólů což je nutno přisoudit také výbornému výkonu Vládi,který nás držel co to šlo až do poslední sekundy. Po spolupráci Formeca s Perńou bylo srovnáno a začínalo se znovu za nerozhodného stavu. Hnacím motorem pro nás byl zejména týmový výkon kdy bylo jedno kdo dá gól a naše soutředění směřovalo zejména k obranné fázi.

Bears potvrdili svoje kvality a zejména Dolfa nás motal jak na řetískáči a po jeho druhé brance, která přišla již ve druhé třetině opět vedli medvědi o jeden rozdílový gól. Vyrovnání zařídil opět Perńa, který z nulového úhlu po přihrávce nového spoluhráče :-) Krůži opět srovnal krok.

Medvědi opět zabrali a ve třetí třetině nám po dorážce odraženého puku utekli na rozdíl zase jedné branky. Zápas se pomalu blížil ke svému konci a na nás bylo znát, že po úmorné dřině již nebudeme mít síly na neustálé dotahování. Z ničeho nic se po závaru před soupeřovou brankou odrazil puk k Šebovi, který až neskutečně s chladnou hlavou střelou nad levý beton srovnal skóre. Na tabuli svítila 10 minuta třetí třetiny. Všechno jsme již vrhli do obrany s jediným cílem neinkasovat.

Pak se k nám náhle přiklonila paní štěstěna, která zaúřadovala při jednom z mnoha vyhozeném puku, za kterým pádil Formec a po váhavé a hlavně nepřesné rozehrávce brankáře, která jej trefila do těla dorazil tento puk do opuštěné brány. 5 : 4 pro Kings.

Do konce utkání zbývalo dvě a půl minuty. Jazyky jsme měli až na vestách a konec utkání jsme odehráli převážně a je to až neuvěřitelné ve středním pásmu.

Supeř nás zatlačil až v poslední půl minutce a při power play po zbytečném faulu Perni - ( následném oplácení soupeřova hráče ) se dohrávalo 5 na 4. Vše nakonec dopadlo tak jak nikdo před utkáním něvěřil a to naší výhrou v poměru 5 ku 4.

Pochvalu zaslouží všichni hráči, protože takto odmakaný zápas nepamatuji za poslední dva roky a budiž nám návodem jak se dají vyhrávat zápasy i se soupeři, kteří mají nespornou hokejovou kvalitu.

Závěrem chci také vyzdvihnout sportovní sílu medvědů a zejména čistou hru se kterou jsem se snad v této sezoně nesetkal. Je vidět, že když se soutředím ena hokej tak se hraje hokej. Pochvala patří tedy oběma týmům.

 

Gaza