CSKA - KINGS

13.09.2011 07:46

Tak jsem opět tady a než se nám vrátí novinářskej synek Krůža z výletu je kráttké zhodnocení posledního utkání na mě.

 

Utkání a za to patří dík i soupeři se vedlo ve velice přátelském duchu a oba týmy se soustředili výhradně na výkon a hokej.Kings začali velice dobře a již v polovině utkání vedli 5 :2 nic méně je to zřejmě ohraná píseň,že s blížícím se koncem zápasu začali hráčům Kings docházet síly. Ukazuje se, že zejména teď ze začátku sezony je třeba hrát na 3. útočné formace,které umožní rozložit síla na celé utkání ane jen do prvních dvou třetin.

Za tohoto stavu kdy zářil zejména Formec ( 3. přesné zásahy ) se soupeř začával dostávat do utkání se po řadě individuálních chyb ( zejména problémem je vyhození puku z obrané třetiny ) svítil na tabuly v cca 5 min. třetí třetiny stav 5 : 5. V tomto okamžiku ukázal své umění hlavní rozhodčí tohoto utkání. Nebudu to tady více rozebírat,ale po jeho kouzlech ( kdy nebyl ani schopen vysvětlit co vlastně pískl a pak si hrubě protiřečil ) jsme v oslabení 5 na 3 obdrželi jeden a v následujícím oslabení 5 na 4 druhý gól a bylo rozhodnuto.

Ke konci utkání Perňa ještě kosmeticky upravil skóre na konečných 8 : 6 pro CSKA.

 

Co napsat závěrem ?

 

Pozitivní je zejména vracející se dobrá nálada a chuť hrát,která celou minulou sezonu absentovala. Je vidět,že většina hráčů nebyla loni s výkony spokojena a jejich přístup se výrazně zlepšil. Tak tomu bude po celou sezonu - prostor dostane jen ten kdo bude chtít hrát.

 

Základem je týmový výkon a bez něj to nepůjde - je dobré vidět třeba Formičku a v prvních utkáních i Dalibora jak máknou dozadu a pomůžou obraně,ale tento přístup musí vydržet chlapci celou sezonu ! Dalibor se také vyvaruje zbytečných faulů i když v prvních dvou utkáních to bylo pouze jedno.Zbylí útočníci nezklamali a i u např. mě je třeba se zaměřit na obranou část hry.

Obrana makala a zejména Karas bude veliká posila.Na začátku sezony překvapuje Fazula, který poctivě pracoval v obou utkáních. V obrané fázi je třeba zapracovat zejména na komunikaci při přebírání útočníků a vyhazovaní puků z obrané třetiny když je tým pod tlakem - toto se zatím jeví jako největší problém.

 

Tedy pokud budeme hrát minimálně tak jako v prvních dvou utkáních nemám o účast v play - off strach,ale s tím to přístupem se musí ztotožnit všichni zúčastnění hráči ( čekání na útočné modré a případné nepomáhání v obranné fázy ) bude vést k zamyšlení zda má smysl,aby takovýto hráč dále v našem mužstvu setrval.

Napíši to velice lidově : každý jsme na nějaké úrovni, šmatlák jako já a na druhé straně Šoules,Formec...atd. a není důležité, že někdo něco posere a když se na to vysere !!! Toho se držme.